Tantárgyak

Vállalati gazdaságtam

clock, money, growth-2696234.jpg

Könyvelés

Képzeljetek el egy világot, ahol a számok nem csak unalmas karakterek, hanem rejtélyes kulcsok csodálatos történetek megoldásához. Pontosan ez vár rátok könyvelésen! Ez a tantárgy utat nyit egy olyan világba, ahol a vonalak és pontok a siker és a növekedés történetévé válnak.

Mire számíthattok? A számvitelben megtanulja, hogyan kell nyomon követni a pénzt, megtervezni a költségvetést és megérteni a pénzügyeket.

Mire számíthattok? Könyvelésen megtudhatjátok, hogyan kell nyomon követni a pénzt, megtervezni a költségvetést és megérteni a pénzügyeket. De ez még nem minden! A gazdasági rejtélyek nyomozóivá váltok, akik feltárják a gazdaság és vállalkozások titkait. Még izgalmasabb, hogy megtanuljátok, hogyan építsétek fel és kezeljétek saját pénzügyeitek birodalmát!

De ne aggódjatok, könyvelői iskolánk nem csak unalmas táblázatokról és egyenletekről szól. Ez egyben egy játék, ahol különböző feladatokat és projekteket próbálhattok ki, saját „vállalkozásokat” hoztok létre, és a csapataitokkal együtt dolgozhattok a pénzügyi kihívások megoldásán.

És mi a legjobb az egészben? Az ismeretek, amelyeket könyvelésen szereztek, megnyitják az ajtót a karrier lehetőségekhez a pénzügyi és vállalkozói  világban egyaránt.

Szóval, készen álltok egy nagy kalandra a számokkal? Csatlakozzatok hozzánk a pénzügyi jártasság és siker felé vezető úton! Tanuljatok, fejlődjetek, és hagyjatok nyomot magatok után a könyvelés területén! 🌟💰🚀

A könyvelés vagy másnéven számvitel tantárgy a Kereskedelmi Akadémia alapvető szakmai gazdasági tantárgyai közé tartozik. A vállalati gazdaságtannal együtt képezik az alapot, amelyre más kötelező és választható szakmai tantárgyak épülnek, mint például bevezetés a makroökonómiába, gazdasági számítások és statisztika,  gazdasági gyakorlatok, gyakorló cég, és mások.

A tantárgy oktatásának célja:

  • elsajátítani a könyvelés módszertanát és eljárásait
  • megfelelően elemezni a pénzügyi helyzetet
  • megérteni a lényegét az egyszeri és kettős könyvelési rendszernek
student, typing, keyboard-849822.jpg
A náš zisk je...

Szakgyakorlat

teamwork, cooperation, business-3309829.jpg
Spolu to dokážeme!

A szakmai gyakorlat a gyakorlati oktatás egyik formája az iskola szaktantermeiben vagy egy munkáltató munkahelyén. A tantárgy sajátossága az egy jeggyel végződő blokkoktatás. Az egyes évfolyamokban a következő blokkok szerepelnek:

  1. évfolyam – vállalkozás a gyakorlatban, számítástechnika a gyakorlatban, kommunikáció
  2. évfolyam – vállalkozás a gyakorlatban, számítástechnika a gyakorlatban, adminisztratív tevékenységek, kommunikáció
  3. évfolyam – számítástechnika a gyakorlatban, adminisztratív tevékenységek, gazdasági számítások, könyvelés a gyakorlatban, gyakorló cég
  4. évfolyam – adminisztratív tevékenységek, nyelvi üzleti képzés, gazdasági gyakorlatok, könyvelés a gyakorlatban, munka világa.

A szakmai felkészítés részét képezik a választható tantárgyak is, amelyek nálunk a következők: idegenforgalom, titkári és asszisztensi tevékenységek, marketing, személyes pénzügyek kezelése.

A tantárgy keretében a tanulók a 3. és 4. évfolyamban 10 munkanapon keresztül folyamatos szakmai gyakorlaton vesznek részt különböző munkáltatóknál.

 

Gépírás

Scroll to Top