Burza stredných škôl – OAKA v akcii

Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny Rimavská Sobota usporiadal 6. októbra 2022 v Mestskom kultúrnom stredisku v Rimavskej Sobote Burzu informácií o trhu práce s dôrazom na voľbu povolania žiakov základných škôl. Na túto burzu bolo pozvaných 11 stredných škôl z okresu Rimavská Sobota a ďalších 11 stredných škôl z Banskej Štiavnice, Brezna, Lučenca, Poltára, Tornale a Zvolena.

Naša škola konečne po dvoch rokoch mohla ukázať deviatakom, čo ponúka. Naši študenti porozprávali žiakom základných škôl o aktivitách školy, o plánoch do budúcnosti. Predstavili sme prezentáciu o našej škole, vysvetlili systém duálneho vzdelávanie a pozvali ich na DOD, ktoré sa predbežne uskutoční prvý februárový týždeň. V našom stánku si mohli aj zasúťažiť, čo sa niektorým veľmi páčilo.

Konkurencia bola silná, ale my sme si obhájili naše miesto medzi ostatnými strednými školami.

Ing. Darina Brezovická, výchovná poradkyňa

KÖZÉPISKOLÁK BÖRZÉJE

Több mint húsz középiskola között a mi iskolánk, a Rimaszombati Kereskedelmi Akadémia is bemutatkozott azon a börzén, amelyre 2022. október 6-án került sor a rimaszombati kultúrházban, a Munka-, Szociális és Családügyi Hivatal szervezésében. A börze célja az volt, hogy az alapiskolák tanulói minél több információt kapjanak a továbbtanulási és pályaválasztási lehetőségekről. A börzén a Rimaszombati járás 11 középiskolája mellett 11 másik oktatási intézmény is jelen volt, egyebek között Selmecbányáról, Breznóbányáról, Losoncról, Tornaljáról vagy Zólyomból.

A járvány okozta két év kihagyás után végre újra megmutathatta magát iskolánk a kilencedikeseknek, személyesen beszélhettünk nekik arról, mit is kínálunk. Az iskolai életet, tevékenységeket, jövőbeli tervekeit iskolánk jelenlegi diákjai ismertették az alapiskolásokkal. Bemutattunk nekik egy prezentációt, elmagyaráztuk a duális képzés lényegét, és meghívtuk őket a nyílt napra, amelyet várhatóan február első hetében rendezünk meg. A standunkon az érdeklődők kipróbálhatták a gépírást, sőt, versenyezhettek is, ami sokuk tetszését elnyerte.

A börzén erős volt a konkurencia, de kijelenthetjük, hogy helytálltunk a középiskolák mezőnyében.

Ing. Darina Brezovická, nevelési tanácsadó

Návrat hore